Kolla in top 10 här!

Rikaste komikerna i världen

Måndag, 04. November 2013

Komiker lär vara ett riktigt roligt jobb, och kan också vara ett riktigt lönsamt jobb. Det betyder inte att ni allihop ska springa till första bästa stand-up scenen och tro att det kommer göra er till miljonärer, men om ni kollar in den här listan från celebritynetworth.com så ser ni komikerna som har lyckats väldigt bra i humorbranschen!

1. Jerry Seinfeld
Nummer ett på listan hittar vi Seinfeld. Han är en amerikansk komiker samt TV-stjärna. De tog honom ungefär 15 år för det att han blev känd inom TV-världen, men han är nog glad över att han fortsatte kämpa eftersom han nu har en förmögenhet på 800 miljoner dollar.

2. Matt Groening
Matt Groening är geniet bakom de två animerade serierna "The Simpsons" och "Futurama". Hans karriär tog fart efter att han publicerat sin första bok, idag beräknas han ha 500 miljoner dollar.

3. David Letterman
David Letterman är amerikansk komiker samt late night talk show host, han beräknas ha ungefär 400 miljoner dollar och en årlig inkomst av 20 miljoner dollar.

4. Larry David
Larry David är producent, författare och skådespelare. Han tjänade mest av sina pengar på serien "Seinfeld", eftersom han var en utav skaparna till serien. Larry har en förmögenhet på 400 miljoner dollar.

5. Trey Parker
Trey Parker som är en utav skaparna till "South Park" har också lyckats tjäna en del på den animerade serien samt andra serier och filmer. Hans förmögenhet är 300 miljoner dollar.

6. Matt Stone
Matt är också en utav skaparna till "South Park". Han och Trey Parker har samarbetat i en mängder av andra TV-projekt. De träffades när de både studerade på samma universitet och idag har Matt Stone 300 miljoner dollar på banken.

7. Adam Sandler
Sandler har varit med i en hel del komiska filmer genom åren. Vid nästan varje film har han fått $20 miljoner vilket gör att Sandler har ungefär 300 miljoner dollar.

8. Johnny Carson
Johnny Carson var en amerikansk talk show host för programmet "The Tonight Show" och en ikon för sin tid. Han dog år 2005 och uppges ha lämnat efter sig 300 miljoner dollar.

9. Jay Leno
Jay Leno är en känd talk show host som tog över efter Johnny Carson i programmet "The Tonight Show". Leno slutade där år 2009 men kom snart tillbaks i TV-rutan med programmet "The Jay Leno Show". Han har idag 250 miljoner dollar på banken.

10. Ellen DeGeneres
Ellen DeGeners är en amerikansk komiker, skådespelerska och TV-personlighet. Hon har en förmögenhet upptill 200 miljoner dollar samt en årlig lön på 65 miljoner.

Kommentarer